نخستین دوره آموزشی آشنایی با خوشه های کسب و کار صنایع دستی با حضور هنرمندان و نمایندگانی از استانهای منطقه شمال کشور توسط میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین طی دو روز برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین ؛محمد علی حضرتی مدیر کل میراث فرهنگی، استان در جمع معاونین و کارشناسان صنایع دستی و هنرمندان استان های منطقه شمال کشور(قزوین، البرز، تهران، مازندران، گیلان، سمنان و گلستان) اجرای نخستین دوره آموزشی توسعه خوشه های صنایع دستی در منطقه شمال به میزبانی استان قزوین را رویدادی مثبت خواند و افزود: یکی از دغدغه های بزرگ دولتمردان در جهان فراهم آوردن فرصت های شغلی برای سطوح مختلف جامعه به خصوص جوانان و توانمندسازی بانوان است و حوزه صنایع دستی که جزء صنایع کوچک به شمار می رود می تواند با در اختیار نهادن کارگاههای کوچک و امکانات خانگی زمینه را برای تولید محصولات متنوع فراهم آورده و به رونق اقتصادی خانوار کمک نماید .
وی با اشاره به نقش به سزای توسعه صنایع دستی و هنرهای سنتی در جهت کارآفرینی و ایجاد فرصت های شغلی برای اقشار مختلف جامعه افزود :. قریب به دو دهه است که استراتژیست ها و برنامه ریزان اقتصاد اجتماعی رویکرد نوینی را در حوزه صنایع دستی ارائه نموده اند و آن توسعه صنعتی مبنی بر خوشه سازی است که مورد حمایت سازمانهای جهانی مانند ILO و بانک جهانی نیز واقع شده و اتفاق بسیار مهمی را گرچه با تاخیری نسبتا طولانی به وجود آورده اما این روند می تواند حوزه صنایع دستی را دچار تحول نماید .
حضرتی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت بازنگری در مبانی و روش های مورد استفاده در این صنعت تصریح کرد: برای بهره برداری مناسب از صنایع دستی باید در سازماندهی، توسعه و ترویج آن رویکرد های سنتی را کنار گذاشته و روش های نوین را جایگزین نماییم و به جای تمرکز بر روی رشته هنری خاص ، ریشه های یک صنعت را بر اساس مزیت های اجتماعی آن در محدوده جغرافیایی شناسایی و ارزیابی کنیم. به عنوان مثال زمینه ساخت سفال لعابدار که در استان قزوین سابقه درخشانی دارد را برای تولید و ارائه به بازار فراهم نماییم.
این مقام مسئول رویکرد توسعه صنایع دستی مبنی بر خوشه سازی را از اولویت های سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری دانست و اظهار داشت : امیدواریم برگزاری دوره آموزشی خوشه های کسب و کار صنایع دستی بتواند فضای مناسب و کارآمدی را برای مبادله اطلاعات و شیوه شناسی در این حوزه فراهم آورده و این دوره آموزشی نقطه آغاز تحول در حوزه صنایع دستی باشد .
گفتنی است؛ کارگاه آموزشی سیستماتیک استفاده از الگوی توسعه خوشه ای برای توسعه صنایع دستی، توسط دکتر عزیز محمدلو عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار و مباحثی در خصوص شناسایی خوشه های کسب و کار ، شناسایی سازمان ها و نهادهای پشتیبان ، شناسایی الگوهای توسعه خوشه های کسب و کار ، بازاریابی و شناسایی بازار ، ایجاد شبکه و... برای شرکت کنندگان قزوینی و استانهای منطقه شمال کشور ارائه شد .
انتهای پیام/